Ahad, 13 Mac 2011

Masih Di Food Institute of Malaysia


7/3/2011 kini dah masuk semester dua. Rase macam sekejap je mase berlalu. seolah-olah mcm baru semalam je daftar sem satu. Macam-macam jenis orang aku jumpe kat sini. Dan macam-macam jenis kawan yang aku dapat kat sini. Bak kata orang, tak lengkap dunia ni tanpa mereka. ^_^

saya kini menuntut di Food Institute of Malaysia. Suke untuk saye mempromosikan kolej tempat saye belajar ini untuk mengalakkan para pelajar dari kursus ERT, juga Pramusaji, kerana di Food Institute of Malaysia ini, menawarkan Diploma Seni Kulinari (DCA), Diploma Pastri & Bakeri (DPB), Diploma Pengurusan Perkhidmatan Makanan & Restoran (DFRM), Diploma Pengurusan Perhotelan (DHM), dan Diploma Pengurusan Pelancongan (DTM) yang bersesuaian dengan para pelajar yang berminat. Sekiranya anda berminat untuk menyambung pelajaran diperingkat diploma, ini salah satu tempat yang amat saya galakkan. Berani saya katakan begitu, kerana Food Institute of Malaysia adalah salah sebuah institusi pengjian tinggi yang mendapat pengiktirafan MQA.


Untuk keterangan lanjut, sila layari website http://www.fim.edu.my/ 


26 comments:

fifit Aishiteru berkata...

simple tapi smart :)

isa Kamal Mokhtar berkata...

terima kasih cik fifit Aishiteru

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum

isa Kamal Mokhtar berkata...

waalaikumsalam

angah berkata...

terimak kasih bagi info....besok 19/5/2012 saya nak daftar.

budak ketot berkata...

serius yuran and asrama free? habis tu apa yang kena bayar?

budak ketot berkata...

serius yuran and asrama free? habis tu apa yang kena bayar?

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum...camne cara pbljarannye??

Tanpa Nama berkata...

nak daftar dimana ye ?

Siti Hajar berkata...

nak daftar dimana ye ?

isa Kamal Mokhtar berkata...

layari www.fim.edu.my

Tanpa Nama berkata...

assalam.. saya nak tanya bahasa penghantaran mgguna kan bhasa melayu atau BI? sy dapat dip in culinary

bunga bukan sekuntum berkata...

salam nk tanya ckit je. kalau student dari shah alam yg apply pihak fim bagi penginapan x dekat budak dari area selangor?

Tirah najwa berkata...

Aaskum....sy be minat Dari Dulu lagi ,, tapi kptusan sy Bm b science pun b....tapi Ingriss sy g....Mcm mne ek....

adiktulip85 berkata...

Utk sesiapa yg berminat nk belajar di fim, kelayakan minimum 3 kredit dlm mn2 subjek..

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...saye nk msuk blan 7 nie..tpi tkut pnjaman saye x dpt....mcm mne ye....

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...saye nk msuk fim blan7 nienie..tpi saye tkut pnjaman saye x dpt...mcm mne ye....

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum... Saye nk msuk blan 7 nie...tpi saye tkut x dpt pnjaman.. Mcm mne ye..

Tanpa Nama berkata...

Saye nk tnya...di fim pnggunaan bahasa inggeris luas x...

Tanpa Nama berkata...

Ttng klulusan ktika di fim..adakah ssah untuk dicapai...

Tanpa Nama berkata...

Salam, jenis bayaran mcm mna ek
Pleasa nk jwpn segera

Tanpa Nama berkata...

Salam, jenis bayaran mcm mna ek
Pleasa nk jwpn segera

Atikah Kahar berkata...

Boleh buat pinjaman Mara tak kalau xnak ptptn

isa Kamal Mokhtar berkata...

maaf bg yg bertanya, anda boleh hubungi terus pihak KOLEJ untuk sebarang pertanyaan.

Food Institute Of Malaysia

No 41-51 Jalan SS 6/12 Kelana Jaya 47301 Petaling Jaya Selangor

Phone : 03 78802150 Fax : 03 78802153

E-mail : info[at]/@fim.edu.my

sarah Aliya berkata...

salam, saya ingin bertanyakan suatu soalan? adakah FIM ini diiktiraf oleh kementriaan?
dan juga adakah senang untuk mendapat kerja? :) kerana saya berminat untuk masuk ke sini tetapi saya tidak tahu adakah FIM ini diiktiraf oleh Kementriaan ataupun tidak.:)

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum, saya ingin bertanya adakah sijil FIM diiktiraf oleh kementriaan Malaysia?
dan juga adakah senang untuk mendapat kerja apabila habis belajar nanti?
kerana saya berminat untuk menyambung belajar di sini tetapi saya tidak tahu adakah FIM ini diiktiraf oleh kementriaan ataupun tidak.....harap saudara boleh menjawab soalan saya...:)